Nieuws

Update N² 't Kwadraat
Bezoek ons op stand 6 op Architect@Work op 9 en 10 mei 2019 - Kortrijk Xpo

met BIM-wedstrijd: een samenwerking tussen C3A, Architect Assistentie en N² Kwadraat

Deze BIM-wedstrijd focust op BIM-projecten die uitgewerkt zijn met Autodesk REVIT, waar specifiek de BIM-bouwdata extractie via de C3A-Werkmethodiek bij toegepast is. Uiteraard komen speciale architecturale ontwerpen graag in de kijker, ook eventuele ingenieuze technische (BIM-) oplossingen.

MAIL ONS VOOR UW GRATIS TOEGANGSCODE OF KAARTEN.

Meer info over de wedstrijd op de website van C3A :

https://www.c3a.be/nieuws/c3a-wijzer/architect-work-2019

 

 

 

 

Met trots stellen we onze publicatie voor in:PLAN magazine 08:


via onderstaande link de volledige magazine met alle artikels:

 

https://issuu.com/uitgevrijbalfin/docs/plan08_nl

 

 

 

Beter facility management dankzij nieuwe SCAN to BIM-service

 

 

Besparen op werkuren, geminimaliseerde foutmarges zodat er minder verkeerde technische onderdelen worden besteld en snellere interventies bij pannes: dat zijn de voordelen die de speciale SCAN to BIM-service voor facilitair management en onderhoud van N² Kwadraat met zich brengt. “Het BIM-model wordt geëxporteerd naar een facility management software en gekoppeld met een computerized maintenance management system database”, aldus Nic Kerkhof van N² Kwadraat.

 

 

Klik op hier om het artikel te lezen.

 

 

Een mooi artikel op Architectura.be over onze SCAN to BIM -diensten van ons project St Nikolaus Hospital Eupen i.o. Boydens Engineering.

 

Het St. Nikolaus-Hospital in Eupen ondergaat momenteel een stevige metamorfose. Het project omvat een grote renovatie, gecombineerd met een nieuwbouw.
Voor het opmeten van vier te renoveren gebouwen deed studiebureau Boydens Engineering beroep op N² Kwadraat, gespecialiseerd in 3D in- & outdoor metingen van hoogstaand niveau. “Ieder gebouw heeft een aparte Revit-file, gelinkt aan een gebruiksvriendelijke centrale file”, aldus Nic Kerkhof van N² Kwadraat.

 

Klik op hier om het artikel te lezen.

 

 

Een mooi artikel op BIMtonic over onze SCAN to BIM -diensten van ons project St Nikolaus Hospital Eupen i.o. Boydens Engineering.

 

Het St. Nikolaus-Hospital in Eupen ondergaat momenteel een stevige metamorfose. Het project omvat een grote renovatie, gecombineerd met een nieuwbouw. 
Voor het opmeten van vier te renoveren gebouwen deed studiebureau Boydens Engineering beroep op N² Kwadraat, gespecialiseerd in 3D in- & outdoor metingen van hoogstaand niveau. “Ieder gebouw heeft een aparte Revit-file, gelinkt aan een gebruiksvriendelijke centrale file”, aldus Nic Kerkhof van N² Kwadraat.

 

Klik op hier om het artikel te lezen.

 

 

Een artikel over het nut van SCAN to BIM voor renovaties of restauraties op BIMtonic.


Een veelgehoorde opmerking als het over BIM gaat is of de methodiek geschikt is voor renovaties of restauraties. Het antwoord is volmondig ja. Er bestaan verschillende technieken om de bestaande toestand van een gebouw of een deel ervan te digitaliseren en als onderlegger te gebruiken bij het bimmen. Scan 2 BIM is daar één van. Nic Kerkhof van N² Kwadraat overloopt de mogelijkheden en voordelen.

 

Klik op hier om het artikel te lezen.

 

 

Graag stellen we onze nieuwste investering voor:

 

De long-range 3D laserscanner Faro Focus S350.

 

De FARO FocusS 350 is met zijn geringe afmetingen, extra lage gewicht en uitgebreid scanbereik vooral bedoeld voor indoor & outdoor toepassingen.

Met de FocusS 350 kan zelfs worden gescand onder moeilijke omstandigheden, beperkte ruimtes, stoffige of vochtige omgevingen en in regen of direct zonlicht.

Met de on-site compensatiefunctie kan de kwaliteit van de gegevens op de meetlocatie worden geoptimaliseerd.

Ingebouwde GPS & GLONASS ontvanger maken gemakkelijk positioneren mogelijk.

HDR-imaging en HD-fotoresolutie zorgen voor gedetailleerde scanresultaten met een hoge gegevenskwaliteit.

 

Enkele technische specificaties van deze scanner:

 

  • Afstandsnauwkeurigheid tot ±1 mm
  • Bereik van 0,6 m tot 350 m
  • IP-klasse 54
  • On-site compensatie
  • On-site registratie (met FARO SCENE)
  • Verafgelegen objecten opnieuw scannen met een hogere resolutie
  • HD-foto-overlay in kleur tot 165 megapixel

 


 

 

 

 

 

Een meer dan geslaagde beurs voor ons:

Architect@Work 2017 Kortrijk

 

Dank voor jullie aanwezigheid en graag blijven we steeds ter beschikking voor verdere informatie.

Het N² 't Kwadraat-team

E-mail: info@nx2.be
Tel: 0478 494 114

 

 

 

 

BIM-wedstrijd voor Architect@Work 2017: Hoe BIMt u het via de Cloud?

 

In aanloop naar de beurs Architect@Work 2017 te Kortrijk organiseren C3A, BIMplan, N² ’t Kwadraat en WTCB Cluster BIM samen een BIM-wedstrijd. Vele bouwprofessionals in de Vlaanderen hebben zeker ontwerpen en realisaties waar ze graag even mee uitpakken.

C3A, BIMplan, N² ’t Kwadraat en WTCB Cluster BIM voorzien een leuke prijzenpot en de beste realisaties worden ook tentoongesteld op de gezamenlijke stand op Architect@Work, 27 en 28 april te Kortrijk. Op die manier komt u ook op een leuke manier in de picture bij collega-bouwprofessionals én professionele bouwheren.

Deze BIM-wedstrijd focust op BIM-projecten dia o.a. uitgewerkt zijn met Autodesk REVIT, waar specifiek de Autodesk Cloud-faciliteiten bij te pas gekomen zijn. Uiteraard komen speciale architecturale ontwerpen graag in de kijker, maar ook eventuele ingenieuse technische (BIM-) oplossingen.

                               bijv:
Cloudrendering / Revit LIVE / Recap 360
Insight 360 / BIM 360 Team / C4R / …

Het indienen van de deelnemende projecten is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 21 april 2017, daar hebt u vanaf nu nog precies een maand de tijd voor.

Zie deze webpagina op de C3A-website voor heel wat meer details ivm deze BIM-wedstrijd.

Het wedstrijdreglement kan u hier downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

Architect at Work 2017

 

Dit twee-jaarlijkse totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovaties gaat voor de achtste keer door in Kortrijk Xpo op donderdag 27 en vrijdag 28 april 2017 telkens van 10.00 tot 20.00.

Dit jaar neemt N² 't Kwadraat deel aan deze unieke beurs met de innoverende SCAN to BIM service.

Indien u graag deze beurs en onze stand wil bezoeken, kan u gratis toegangskaarten verkrijgen.
Hiervoor volstaat het een e-mail te sturen met uw gegevens naar info@nx2.be.

 

Om de website van Architect@Work 2017 te bezoeken, klik hier.

 

Uw gratis ontvangen toegangskaarten kan u hier registreren.

 

 

 

BIMtonic op Batibouw 2017

 

BIM, een nieuwe manier van ontwerpen, is in de bouwwereld aan een niet te stuiten opmars bezig. Redactiebureau Palindroom start met BIMtonic een portaal op dat ontwerpers wegwijs maakt in de BIM-wereld. De website www.bimtonic.be is gelanceerd. Het boek wordt voorgesteld tijdens het BIMtonic-evenement 21 februari op Batibouw.

 

Als participant/partner van BIMtonic hebben we op de website en in het boek een bedrijfsvoorstelling en een casestudie gepubliceerd.

 

Lees hier onze bedrijfsvoorstelling op de website van BIMtonic.

 

Lees hier onze casestudie op de website van BIMtonic.

 

 

 

 

Fontein 't Zand verhuist naar Koning Albert I-park.

 

 

’t Zand wordt omgevormd tot een groen plein, daar is geen plaats meer voor de huidige fontein. Het stadsbestuur zocht een oplossing en zal de fontein verhuizen naar het Koning Albertpark. Daar is nu een 3D-model van.

 

In opdracht van de firma Aswebo hebben we de fontein volledig ingescand.
Aan de hand van de scandata hebben we een 3D-model opgemaakt.

 

 

 

 

Bekijk hier de volledige reportage van WTV.

 

 

 

 

 

 

 

PXL-Tech-campus van kop tot teen onder 3D-scanner

 

Diepenbeek, kerstvakantie 2016. Eén PXL-docent (Wesley Ceulemans), vier studenten en twee experts van de firma N² ’t kwadraat breken binnen in de gesloten PXL-Tech-campus. Hun missie: een totale 3D-scan van het gebouw, een innovatieve technologie die alles in zich heeft om de toekomst van onze bouw mee te bepalen.

 

Scan to BIM

Nadat de scanning is uitgevoerd, wordt de puntenwolk van het hele gebouw aangemaakt en opgekuist. Daarna kan een BIM-model aangemaakt worden, een Building Information Model dat alle relevante informatie over een gebouw (o.m. leidingen, toevoerkanalen, gebruikte materialen) in één digitaal model samenbrengt.

 

Ook dat zal de firma N² ’t kwadraat uitvoeren, in nauwe samenwerking met het expertisecentrum PXL Bouw en Energie. Het eindresultaat – waarover in een volgend artikel meer – is een BIM-model van het PXL-Tech-gebouw waarmee verder geëxperimenteerd kan worden.

 

Lees hier het artikel op de website van PXL-Tech-campus.

 

 

 

 

HORIZON 2020, samen de toekomst tegemoet.

 

Het tweede visierapport van het WTCB ‘Horizon 2020’ werd in november 2016 gepubliceerd en bundelt het gerealiseerde werk over de periode 2013-2015 en kijkt verder naar de uitdagingen voor de toekomst.

 

Het nieuwe werkthema, de 4e industriële revolutie of ‘Industrie 4.0’, beoogt de ontwikkeling van technologieën ter ondersteuning van de constructie, het beheer, het onderhoud en de renovatie van ons gebouwenpark: artificiële intelligentie, robotica, het Internet der dingen, 3D-printen, drones, virtuele realiteit, BIM … het zijn allemaal trends die de bouwsector kunnen revolutioneren. Er zijn met andere woorden belangrijke veranderingen in zicht die noch de grote bedrijven, noch de kmo’s onberoerd zullen laten. Er is dus nog een mooie taak weggelegd voor het WTCB ...

 

Na de Summer University in september 2016, nu ook onze SCAN to BIM-service in het visierapport HORIZON 2020 van het WTCB.

 

Lees hier het volledig visierapport HORIZON 2020 van het WTCB.

 

 

 

 

 

Eenmalige droogzetting van unieke WO 1 dugout in Zonnebeke.

 

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de gemeente Zonnebeke legden op 26 september de ‘Zonnebeke Church Dugout’ droog. De droogzetting kadert in een grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheid om in 2017 deze unieke ondergrondse site voor het grote publiek tijdelijk open te stellen. Het onderzoek gebeurde in samenwerking met de Vlaamse Regering, Onroerend Erfgoed en Archeo7. Omwille van zijn expertise op het gebied van ondergrondse constructies, werd ook amateur-archeoloog Johan Vandewalle betrokken in dit onderzoek. Op 1 oktober kregen Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de 1.000.000ste bezoeker een rondleiding in deze authentieke dugout.

 

 

In opdracht van het Memorial Museum Passchendaele 1917 hebben we de dugout volledig 3D geïnventariseerd.

 

Lees hier het artikel op de website van het Memorial Museum Passchendaele 1917.

Zie hier de reportage op Focus/WTV.

Bekijk hier Het Journaal van zaterdag 1 oktober 2016 op één (VRT).

 

 

 

 

 

 

Onze SCAN to BIM-service toegepast voor het Postgebouw op de Groenplaats Antwerpen.

Ons BIM-model van de "as-built" van dit project van ongeveer 22.000m² wordt gebruikt door Veelaert Architecten uit Antwerpen voor verder ontwerp.
Dit wordt geïllustreerd door Veelaert Architecten op hun website. Lees HIER over het verder gebruik van ons BIM-model.

Eveneens op hun website de herbestemming van het oude Postgebouw op de Antwerpse Groenplaats tot de foodie heaven "Mercado".

 

 

 

 

 

 

Summer University is een initiatief van de Bouw Academie van de
Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor
het Bouwbedrijf, in samenwerking met de VBA

 

Centraal tijdens deze eerste editie staan de talrijke gevolgen van BIM
(Building Information Modeling) voor de bouwbedrijven. Wat is BIM?
Wat zijn de voor- en nadelen? Hoever staan we met BIM in België
en in het buitenland? Welke investeringen zijn er nodig? Wat zijn de
juridische gevolgen? Wat is de rol van de ondernemer en van de kmo?
Welke toekomstige ontwikkelingen zijn er mogelijk en kunnen we nog
verwachten? …

 

Wij mogen in opdracht van het WTCB spreken over de voordelen van onze SCAN to BIM-service.

 

Klik hier voor het programma van de eerste SUMMER UNIVERSITY op 12 september 2016.

 

 

 

 

 

 

Een artikel over onze SCAN to BIM-diensten op ARCHITECTURA.BE

 

De SCAN to BIM-technologie is één van de vele nieuwigheden in de steeds vernieuwende BIM-wereld. Wat is SCAN to BIM? Op een virtuele manier het intelligent 3D-model opbouwen van de as-built-situatie alvorens van start te gaan met de werkelijke bouw of renovatie van een pand. Nic Kerkhof van N² ’t Kwadraat legt uit.

 

 

Klik op ARCHITECTURA.BE om het artikel te lezen.

 

 

 

 

 

 

C3A-Wijzer

Het tijdschrift C3A-Wijzer informeert de C3A-Userclubleden over het nieuws op gebied van informatica toepassingen in de bouw.
De artikels brengen nieuws ivm de software- en hardware-ontwikkelingen, maar heel wat artikels zijn ook getuigenissen van C3A-Userclubleden die via hun realisaties illustreren hoe de IT-instrumenten in hun praktijk gebruikt worden.

 

Nx2 scan to bim service

 


 

 

 

 

 

 

Krant van West-Vlaanderen 18 november 2015.

Deze website maakt gebruik van cookies De website van N² 't Kwadraat gebruikt functionele cookies. In het geval van het analyseren van websiteverkeer of advertenties, worden ook cookies gebruikt voor het delen van informatie, over uw gebruik van onze site, met onze analysepartners, sociale media en advertentiepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten
Alle cookies toelaten